burgercrossfacebookinstagramlinkedinplusstartwitteryoutube

Waar speelt Koning van het Grasland?

Waar spelen we in de zomer van 2018?

Voor de reprise-toer van Koning van het Grasland loopt het zoeken van geschikte speellocaties parallel aan het zoeken naar financiering. Zo kan het gebeuren dat er veel animo is om het stuk ergens naartoe te halen, en we ook een mooie locatie hebben gevonden, maar dat de provincie niet meefinanciert (zoals in Gelderland). Of juist andersom: de financiering is rond, maar we kunnen op de beoogde locatie niet spelen, bijvoorbeeld vanwege het broedseizoen (dat leek even het geval op Schokland). Er moet dus een ingewikkelde puzzel worden opgelost, voor we het definitieve speelschema kunnen presenteren. Gelukkig is een aantal speellocaties inmiddels rond.

De provincie Flevoland heeft onze subsidieaanvraag gehonoreerd, waardoor we daar tien voorstellingen kunnen spelen. Vijf op Schokland. En hoogstwaarschijnlijk spelen we 5 voorstellingen in Zeewolde, aan de (heel toepasselijk) Gruttoweg, op de boerderij van de familie Heinsbroek.  In de provincie Noord-Brabant spelen we in Babyloniënbroek op de boerderij van de familie Straver. Met Theater Rotterdam en de Kunstmin (Dordrecht) zoeken we naar een geschikte locatie in Zuid-Holland ergens tussen Rotterdam en Dordrecht. En met Festival de Karavaan kijken we uit naar een locatie in de provincie Noord-Holland rondom Alkmaar, waar we een week spelen. In Diepenheim, provincie Overijssel, organiseren we samen met onze partner Theaterwerkplaats Diepenheim een serie voorstellingen op de boerderij bij Kasteel Nijenhuis.

Jeroen van den Berg

Toneelgroep Jan Vos wordt structureel ondersteund door