Tournee GAS is voorbij…

Helaas helaas, de tournee van GAS is ten einde… maar wat was het fantastisch. Het Dagblad van het Noorden schreef blikte terug op de tournee. Een greep uit het interview met Jeroen van den Berg en Tjeerd Bisschof:

“Van dit succes hadden ze slechts kunnen dromen, toen ze in Ten Boer begonnen met de bouw van een verplaatsbaar theater. Na de reeks daar verhuisde de voorstelling naar Zuidlaren, om in het afgelopen najaar nog eens langs de schouwburgen te gaan. De groep nam al met al stevig een risico, financieel. ,,Het was spannend”, zegt Van den Berg. ,,In het begin zaten er tachtig mensen, terwijl er dat honderdvijftig hadden moeten zijn. Dan knijp je hem wel even.” Het kwam al snel goed. ,,Bij de eerste keer in het ‘echte’ theater, in Amsterdam, was het weer afwachten. Zou het binnen ook werken? We merkten al snel dat het publiek hetzelfde reageerde als in Groningen en Drenthe. Op sommige momenten na. Bij de term ‘Dialoogtafel’ bijvoorbeeld werd in het Noorden meewarig gelachen.’’ (Gebeurde bij de slot-voorstelling inderdaad weer).”

Klik hier voor het volledige artikel.