Jubileumjaar voor Helmert Woudenberg

2020 wordt een jubileumjaar voor Helmert Woudenberg: op 15 februari wordt hij 75 jaar en hij viert dit jaar zijn 50-jarig werkjubileum. Maar hij peinst er niet over om met pensioen te gaan. Sterker nog: hij speelt misschien meer dan ooit. Op dit moment is hij op tournee met Van huis uiteen indringende monoloog waarbij Helmert Woudenberg teruggrijpt op twee van zijn eerdere solo’s over de Tweede Wereldoorlog: Übermensch en Waterman. Verder speelt Helmert zijn voorstelling Carmiggelt nog op meerdere plekken in het land. In de winter van 2020/2021 gaat hij weer op tournee met de reprise van MANSHOLT en er zijn plannen voor een nieuwe Carmiggelt voorstelling. Ook is hij bezig met de voorbereidingen en opnames voor een 5-delig hoorspel voor Radio 1.

Van huis uit
In 2020 is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Dat feit wil Helmert Woudenberg gedenken door in een nieuwe solo het verhaal van twee jongens te vertellen, die opgroeien in andere tijden en verschillende omgevingen.  Twee onthutsende verhalen tegenover elkaar. Verhalen waarin we zien hoe de maatschappelijke omstandigheden, maar toch vooral het contact met onze ouders, bepalend zijn voor hoe we als volwassenen in het leven komen te staan. En dat dan ook nog eens in het licht van een naderende of zich voltrekkende Wereldoorlog.

Bekijk hier de speellijst