Nieuwe voorstelling op komst: GROND

Met trots presenteert Toneelgroep Jan Vos, in samenwerking met Platform Stil Leed, een nieuwe voorstelling: GROND

Een voorstelling over de broodnodige ontmoeting tussen stad en platteland.

Dit project is geboren uit gezamenlijke betrokkenheid bij een aantal uitdagingen op het platteland. Uitdagingen die zo langzamerhand iedereen kent, waarbij we zien dat boeren moeten functioneren in een systeem waarin ze tegen een zo laag mogelijke kostprijs zoveel mogelijk moeten produceren.

Maar  GROND  gaat niet in de eerste plaats over boeren in de knel. Veel meer laat het verhaal volgens de makers zien dat de problemen van de boeren in feite staan voor de worsteling van de samenleving als geheel. “Hoe moeilijk het is om de weg naar het perspectief te vinden”, vat regisseur Jeroen van den Berg samen. “En hoe eng dat is. Want we weten allemaal dat er dingen moeten veranderen maar niemand weet wat dat betekent.”

De levens van een boer en een journalist kruisen elkaar op een vluchtheuvel. Zij is met haar auto van de weg geraakt, hij snelt vanuit de boerderij te hulp. In hun kennismaking spiegelt zich ook een ontmoeting tussen stad en platteland. De journalist is gefascineerd door het romantische plaatje van ultieme vrijheid in een rustieke omgeving. Gaandeweg komt ze erachter dat de boer net zo klem zit als zijzelf: verstrikt in regels, vechtend voor een bestaan. “Ze herkent in hem haar eigen onvrede.”

De voorstelling wordt gespeeld door Maarten Wansink en Trudi Klever en wordt met live muziek bijgestaan door Jaap van Keulen.

Achter de schermen zijn we druk bezig geweest met het Corona-proof kunnen aanbieden van deze voorstelling. Deze zal in een open tent gespeeld worden die midden op het boerenland wordt gesitueerd, waar u op bezoek zult zijn bij twee prachtige boerderijen.

Het stuk zal eind augustus tot en met half september te zien zal zijn op twee verschillende locaties in de buitenlucht.

Dus houdt op onze website de informatie over GROND  in de gaten en volg ons op Facebook en/of abbonneer u op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Tot snel!

 

Credits fotografie: Paul Hoes (acteurs) en Daphne van de Velde (tent)