Toneelgroep Jan Vos start crowdfunding

Help Jan Vos vooruit. Een grotere tent voor een groter bereik.

Vanaf woensdag 16 december is Toneelgroep Jan Vos gestart met een crowdfunding campagne via Voordekunst, om de bouw van een nieuwe tent te financieren. Voordekunst is hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector.

Zoals u waarschijnlijk al weet maakt Toneelgroep Jan Vos toneel op locatie. We presenteren onze voorstellingen in een open tent waarmee we door het hele land reizen. Afgelopen zomer waren we daardoor in staat om ook in Corona-tijden onze voorstellingen te blijven spelen. Maar door de anderhalve meter maatregel was er maar plek voor 50 mensen.  Het stuk raakte al snel uitverkocht en we moesten veel mensen teleurstellen.

"Crowdfundactie voor nieuwe tent. Om ook in coronatijd op locatie te kunnen spelen, wil Toneelgroep Jan Vos een grotere tent aanschaffen. Er kunnen dan per voorstelling honderd toeschouwers worden toegelaten, zonder beperkende maatregelen is dat zelfs driehonderd. De tent heeft een ruimere overkapping en een groter toneel. Theatermaker Tjeerd Bischoff is hoopvol: „Het ziet er goed uit, maar er moet nog wel wat gebeuren om komende zomer in Twente te kunnen spelen.” De crowdfundactie loopt tot 20 januari." Tubantia, Marco Krijnsen 14 januari 2021.

Om meer publiek te kunnen ontvangen hebben we een grotere tent nodig. Zo’n tent willen we graag met uw hulp realiseren. Een tent met een ruimere overkapping en een groter toneel, waarin we ook tijdens de Corona crisis genoeg mensen kunnen ontvangen. En waarin er in betere tijden plaats is voor meer dan 300 mensen. Een tent waarmee we de komende jaren vooruit kunnen.

Inmiddels is het 15 januari en kunnen we u melden dat de crowdfundingcampagne voor onze nieuwe tent is geslaagd! Ruim voor het einde van de looptijd van deze actie is het beoogde bedrag binnengekomen. Wij zijn daar heel blij mee en het is ook een opluchting. Want zonder de tent was dit een lastig jaar geworden. Wij willen iedereen u hartelijk danken voor het delen en promoten van onze campagne en uiteraard alle financiële steun.

Maar het is nog niet klaar. Mocht u van plan zijn geweest te doneren, en dat alsnog willen doen, dan kan dat nog steeds! En dan zijn we daar nog steeds zeer blij mee! Want de campagne loopt namelijk tot en met 20 januari en het geld dat wij van nu af aan binnenkrijgen zullen we besteden aan technische voorzieningen en windgaas voor de tent, waarmee we wind en regen buiten de deur houden. Dus wilt u verzekerd zijn van een droge en windvrije zitplaats de komende seizoenen, dan kunt daaraan bijdragen.

Wilt u meer weten? Dan kunt u ook contact met ons opnemen via judith@toneelgroepjanvos.nl of 06- 57320328.

Onze zakelijk leider Judith Huizing kan u dan meer vertellen over de plannen en mogelijkheden.

Fotocredits: David Lelieveld, Paul Hoes, Marcel Faber (zwart wit) en Daphne van de Velde.

Artikel Dagblad van het Noorden: " Toneelgroep Jan Vos komt met vergrote tent"