Toneelgroep Jan Vos start crowdfunding

Help Jan Vos vooruit. Een grotere tent voor een groter bereik.

Vanaf woensdag 16 december 2020 startten we  met een crowdfundingcampagne via Voordekunst, om de bouw van een nieuwe tent te financieren. Voordekunst is hét platform voor crowdfunding in de creatieve sector.

Zoals u waarschijnlijk al weet maakt Toneelgroep Jan Vos toneel op locatie. We presenteren onze voorstellingen in een open tent waarmee we door het hele land reizen. Afgelopen zomer waren we daardoor in staat om ook in Corona-tijden onze voorstellingen te blijven spelen. Maar door de anderhalve meter maatregel was er maar plek voor 50 mensen.  Het stuk raakte al snel uitverkocht en we moesten veel mensen teleurstellen.

"Crowdfundactie voor nieuwe tent. Om ook in coronatijd op locatie te kunnen spelen, wil Toneelgroep Jan Vos een grotere tent aanschaffen. Er kunnen dan per voorstelling honderd toeschouwers worden toegelaten, zonder beperkende maatregelen is dat zelfs driehonderd. De tent heeft een ruimere overkapping en een groter toneel. Theatermaker Tjeerd Bischoff is hoopvol: „Het ziet er goed uit, maar er moet nog wel wat gebeuren om komende zomer in Twente te kunnen spelen.” De crowdfundactie loopt tot 20 januari." Tubantia, Marco Krijnsen 14 januari 2021.

Om meer publiek te kunnen ontvangen hebben we een grotere tent nodig. Zo’n tent willen we graag met uw hulp realiseren. Een tent met een ruimere overkapping en een groter toneel, waarin we ook tijdens de Corona crisis genoeg mensen kunnen ontvangen. En waarin er in betere tijden plaats is voor meer dan 300 mensen. Een tent waarmee we de komende jaren vooruit kunnen.

Inmiddels is het 15 januari 2021 en kunnen we u melden dat de crowdfundingcampagne voor onze nieuwe tent is geslaagd! Ruim voor het einde van de looptijd van deze actie is het beoogde bedrag binnengekomen. Wij zijn daar heel blij mee en het is ook een opluchting. Want zonder de tent was dit een lastig jaar geworden. Wij willen iedereen u hartelijk danken voor het delen en promoten van onze campagne en uiteraard alle financiële steun.

Op 20 januari om middernacht eindigde onze crowdfundingactie. Met steun van heel veel donateurs is deze campagne op 105% geëindigd en daarmee zeer geslaagd. Het benodigde geld is binnen, de tent kan worden gebouwd. We zijn hier heel blij mee en danken alle donateurs en ambassadeurs dan ook hartelijk voor alle donaties!

Het is daarnaast hartverwarmend alle reacties met de achterliggende gedachten te lezen waarom iedereen heeft gedoneerd. Ook de diversiteit aan redenen was mooi en motiverend.

De eerste palen voor de nieuwe tent zijn inmiddels bij de tentenbouwer op locatie gearriveerd.

Fotocredits: David Lelieveld, Paul Hoes, Marcel Faber (zwart wit) en Daphne van de Velde.

Artikel Dagblad van het Noorden: " Toneelgroep Jan Vos komt met vergrote tent"