De nieuwe tent

Maakproces nieuwe tent

Eind vorig jaar startten we een crowdfundings-actie om de bouw van deze nieuwe tent te financieren. Meer daarover las u in onze nieuwsbrieven! Inmiddels kunnen we aangeven dat de crowdfundingactie een groot succes was en de bouw van de nieuwe tent is van start gegaan.

Hieronder kunt u video en fotobeelden zien van het maakproces van de tent door Kolkman Tribune verhuur.

Vorig jaar waren we in Oldemarkt bij onze tenten- en tribune-bouwer Karel Kolkman. Karel bouwde voor ons de tent waarin we de voorstellingen Koning van het Grasland en GROND speelden. Ook het mobiele theater, waarin de voorstelling GAS in Groningen en Drenthe op locatie stond werd door hem gefabriceerd.

In het café dat Karel in zijn loods heeft gebouwd, compleet met bar, poolbiljart en gokkasten, overlegden we met hem over het bouwen van een grotere versie van de tent. Dat is broodnodig, want als we ook in Corona-tijd een redelijke hoeveelheid publiek op een veilige manier willen ontvangen, hebben we een grotere overkapping nodig.

Tijdens het overleg met decorontwerper Ellen Klever (zij heeft ook onze eerste tent ontworpen), bleek dat ook Karel op zoek is naar manieren om zijn bedrijf aan de gang te houden. Normaal gesproken draait het bij hem om de verhuur van tenten en tribunes. Maar aangezien er geen evenementen kunnen worden georganiseerd, ligt die verhuur helaas zo goed als stil.

In zijn opslagloods staan twee lasrobots, waarmee normaal gesproken tribunes worden gelast. Nu worden ze ingezet om landbouwhekken te produceren. Aan de lopende band worden er door de machines stalen buizen aan elkaar gelast. De parkeerplaats voor het bedrijf staat vol met gegalvaniseerde hekken.

Karel bouwde onze tent op bij vele boerderijen. Momenteel reist hij met een trailer vol landbouwhekken door het land. De boeren onder onze nieuws-brieflezers die meer willen weten over het materiaal dat Karel produceert, kunnen contact met hem opnemen via zijn site tribunehuren.nl.