FORTUYN – Maak kennis met Cor Troost

Vandaag is het precies 20 jaar geleden dat Pim Fortuyn werd gepresenteerd als lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam. De flamboyante politicus wist een gigantische impact te maken op de levens van velen. In ons stuk FORTUYN is één daarvan Cor Troost, gespeeld door John Buijsman. We stellen hem graag even voor:

Cor Troost is ras-Rotterdammer, ex-boxer, snackbareigenaar, antiekhandelaar en rijschoolhouder. Maar bovenal is hij een heethoofd. Zijn korte lontje brengt hem maar al te vaak in de problemen. Als zijn zoontje Danny op de middelbare school wordt bedreigd door een groep jongens met een Marokkaanse achtergrond, komt Cor in actie. Als hij vervolgens ook nog gevraagd wordt om bodyguard te worden van Pim Fortuyn, zijn er ineens twee mensen voor wier veiligheid hij moet zorgen.

Meer informatie over, en kaarten voor de voorstelling via deze link. Meer over de andere personages: Colette SeegersDanny TroostArnold JörgensenAns Lindeboom, Rashid Mourigh en Redouan Mourigh.

Fortuyn - Toneelgroep Jan Vos