FORTUYN – Maak kennis met Colette Seegers

In FORTUYN blikken we terug op een verkiezingsstrijd die het begin van een nieuw tijdperk inluidde: de opkomst van Leefbaar Rotterdam onder aanvoering van Pim Fortuyn. De lijsttrekker zelf is in de voorstelling niet te zien. Wel ervaren we de impact die Fortuyn had op de politiek en de mensen om hem heen. Eén van hen is Colette Seegers, gespeeld door Trudi Klever. We stellen haar graag even voor:

Colette Seegers is een vrouw met pit, die werkt in de snackbar van haar man Cor Troost. Het kost haar veel moeite om Cor in toom te houden. Wanneer deze zich opwerpt als de bodyguard van Pim Fortuyn, ziet Colette hoe Cor steeds meer betrokken raakt bij de gloednieuwe partij. Dat gaat ten koste van hun zoon Danny die zijn hulp nodig heeft. Terwijl Cor buitenshuis de barricades opgaat, voelt Colette zich meer en meer gedwongen de grenzen van zichzelf en haar zoon te bewaken.

Meer informatie over, en kaarten voor de voorstelling via deze link. Meer over de andere personages: Cor Troost, Danny TroostArnold JörgensenAns Lindeboom, Rashid Mourigh en Redouan Mourigh.

Fortuyn - Toneelgroep Jan Vos