FORTUYN – Maak kennis met Danny Troost

In FORTUYN blikken we terug op een verkiezingsstrijd die het begin van een nieuw tijdperk inluidde: de opkomst van Leefbaar Rotterdam onder aanvoering van Pim Fortuyn. De lijsttrekker zelf is in de voorstelling niet te zien. Wel ervaren we de impact die Fortuyn had op de politiek en de mensen om hem heen. Eén van hen is Danny Troost, gespeeld door Java Koot. We stellen Danny graag even voor:

Danny Troost is de 13-jarige zoon van Cor Troost en Colette Seegers. Hij helpt zijn moeder in de snackbar. In tegenstelling tot zijn opvliegende vader, is Danny stil en gevoelig. Dat maakt hem voor anderen een makkelijk slachtoffer. Danny wordt bedreigd en afgeperst door een groep jongens met een Marokkaanse achtergrond. Als zijn vader hem te hulp schiet, wordt de situatie er voor Danny niet beter op.

Meer informatie over, en kaarten voor de voorstelling via deze link. Meer over de andere personages: Cor Troost, Colette Seegers, Arnold JörgensenAns Lindeboom, Rashid Mourigh en Redouan Mourigh.

Fortuyn - Toneelgroep Jan Vos