FORTUYN – Maak kennis met Arnold Jörgensen

In FORTUYN blikken we terug op een verkiezingsstrijd die het begin van een nieuw tijdperk inluidde: de opkomst van Leefbaar Rotterdam onder aanvoering van Pim Fortuyn. De lijsttrekker zelf is in de voorstelling niet te zien. Wel ervaren we de impact die Fortuyn had op de politiek en de mensen om hem heen. Eén van hen is Arnold Jörgensen, gespeeld door Dimme Treurniet. We stellen hem graag even voor:

Arnold Jörgensen is een leraar geschiedenis, die door een beroerte in de WAO is belandt. Gedwongen tot stilzitten windt hij zich op over de malaise waarin zijn stad verkeert. Hoewel Arnold geen politieke ambities heeft, besluit hij de naam Leefbaar Rotterdam te claimen bij de notaris. Naar eigen zeggen om te voorkomen dat extreem-rechts ermee aan de haal gaat. Maar wanneer Pim Fortuyn zich aanbiedt als lijsttrekker van de partij, neemt de politieke carrière van Arnold een ongekende vlucht.

Meer informatie over, en kaarten voor de voorstelling via deze link. Meer over de andere personages: Cor Troost, Colette Seegers, Danny Troost, Ans Lindeboom, Rashid Mourigh en Redouan Mourigh.

Fortuyn - Toneelgroep Jan Vos