FORTUYN – Maak kennis met Ans Lindeboom

In FORTUYN blikken we terug op een verkiezingsstrijd die het begin van een nieuw tijdperk inluidde: de opkomst van Leefbaar Rotterdam onder aanvoering van Pim Fortuyn. De lijsttrekker zelf is in de voorstelling niet te zien. Wel ervaren we de impact die Fortuyn had op de politiek en de mensen om hem heen. Eén van hen is Ans Lindeboom, gespeeld door José Kuijpers. We stellen haar graag even voor:

Ans Lindeboom (José Kuijpers) is een optimistische PvdA-politica. De mensen om haar heen roemen haar als een betrouwbare verbinder met een groot rechtvaardigheidsgevoel en een nog groter hart voor de stad. Tegenstanders zeggen dat zij net als haar partijgenoten het contact met de gewone Rotterdammer verloren heeft. Ans en haar team gaan uit van en klinkende overwinning bij de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Maar wanneer Fortuyn zich aandient als lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam, wacht Ans een bittere en eenzame strijd.

Meer informatie over, en kaarten voor de voorstelling via deze link. Meer over de andere personages: Cor TroostColette SeegersDanny Troost, Arnold Jörgensen, Rashid Mourigh en Redouan Mourigh.

Fortuyn - Toneelgroep Jan Vos