FORTUYN – Maak kennis met Rashid Mourigh

In FORTUYN blikken we terug op een verkiezingsstrijd die het begin van een nieuw tijdperk inluidde: de opkomst van Leefbaar Rotterdam onder aanvoering van Pim Fortuyn. De lijsttrekker zelf is in de voorstelling niet te zien. Wel ervaren we de impact die Fortuyn had op de politiek en de mensen om hem heen. Eén van hen is Rashid Mourigh, gespeeld door Rabbi Jallo. We stellen hem graag even voor:

Rashid Mourigh, aankomend politicus en de protegé van Ans Lindeboom, wordt alom gezien als een voorbeeld van een goed geïntegreerde, succesvolle man met een migratieachtergrond. Maar zelf worstelt hij met zijn positie. De verhoudingen met zijn familie zijn zeer gespannen omdat hij homoseksueel is. En de opvattingen van Fortuyn versterken zijn twijfels: is de huidige politieke koers van de PvdA wel de juiste? En is zijn mentor Ans eigenlijk wel de aangewezen persoon om de stad te leiden?

Meer informatie over, en kaarten voor de voorstelling via deze link. Meer over de andere personages: Cor TroostColette SeegersDanny Troost, Arnold Jörgensen, Ans Lindeboom en Redouan Mourigh.

Fortuyn - Toneelgroep Jan Vos