FORTUYN – Maak kennis met Redouan Mourigh

In FORTUYN blikken we terug op een verkiezingsstrijd die het begin van een nieuw tijdperk inluidde: de opkomst van Leefbaar Rotterdam onder aanvoering van Pim Fortuyn. De lijsttrekker zelf is in de voorstelling niet te zien. Wel ervaren we de impact die Fortuyn had op de politiek en de mensen om hem heen. Eén van hen is Redouan Mourigh, gespeeld door Yahya Gaier. We stellen hem graag even voor:
Redouan Mourigh is maintenance engineer in de Rotterdamse havens. Thuis probeert hij tevergeefs zijn jongste zoon Yassir in toom te houden, die onophoudelijk met de politie in aanraking komt. Ondertussen ziet Redouan de opkomst van Leefbaar Rotterdam met lede ogen aan. Terwijl de openlijke discriminatie van mensen met een migratie-achtergrond toeneemt, vraagt Redouan zich af of hij zijn gezin nog wel voldoende veiligheid kan bieden.

Meer informatie over, en kaarten voor de voorstelling via deze link. Meer over de andere personages: Cor TroostColette SeegersDanny Troost, Arnold Jörgensen, Ans Lindeboom en Rashid Mourigh.

Fortuyn - Toneelgroep Jan Vos