7 december lezing Koning van het Grasland in Diepenheim

/, Nieuws/7 december lezing Koning van het Grasland in Diepenheim

7 december lezing Koning van het Grasland in Diepenheim

hofboerderij-kagelink-ligt-in-de-buurtschap-markvelde-voorstelling-mansholtVorig jaar reisden we op uitnodiging van Jan Eijsink van de Theaterwerkplaats Diepenheim met de voorstelling Mansholt naar Twente. We speelden daar 5 geweldige avonden bij Arend-Jan Te Biesebeek op Hofboerderij Kagelink. Met Jan Eijsink raakten we in gesprek over onze plannen en we besloten de komende jaren samen te werken. Samen met hem zijn we aan het nadenken over een productie in de regio Twente. En ook Koning van het Grasland en GAS gaan we spelen in de omgeving van Diepenheim.

 

Begin december repeteren we een paar dagen  in de Theaterwerkplaats aan de Koning van het Grasland. We gaan dan de nieuwste versie van de tekst uitproberen, het decor-idee testen en componist Jaap van Keulen gaat met Bieneke Ehlhardt aan de slag met de monologen van de grutto, die Tjeerd in het stuk heeft geschreven.

Op woensdag 7 december om 20.00 uur sluiten we af met een openbare lezing in de repetitieruimte van Werkplaats Diepenheim aan de Hagen 3 in Diepenheim. Voor de lezing zijn een beperkt aantal plaatsten beschikbaar, als je belangstelling hebt om daarbij aanwezig te zijn, laat dat dan weten op:  pr@deheerlijckheiddiepenheim.nl

 

Toneelbeeld Koning van het Grasland door Ellen Klever

Voor Koning van het Grasland ontwierp Ellen Klever een mobiel theater, dat op dit moment door onze vaste tribunebouwers Karel Kolkman en Christian Visser wordt gebouwd.

 

 

 

 

 

 

zorgboerderij-de-meezingerWe bundelen voor Koning van het Grasland de krachten met de Friese producent Pier21.  De voorstelling gaat op zaterdag 3 juni 2017 in première in Grou, op zorgboerderij de Meezinger van Malou en Eelco Entzinger. Daarna spelen we 70 voorstellingen in Friesland, Groningen en Drenthe.

 

 

 

 

De afgelopen maanden hebben we de de locaties waar we spelen letterlijk in kaart gebracht. De speellijst is bijna compleet, dus die zullen we snel bekend maken.

Binnenkort gaat ook de early bird verkoop voor de provincie Friesland van start!

Jeroen van den Berg

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

By |2016-12-04T12:16:35+00:00december 3rd, 2016|Categories: Koning van het Grasland, Nieuws|0 Comments

About the Author:

Jeroen van den Berg
In 1993 rondde Jeroen van den Berg de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten af. Na zijn studie richtte Jeroen van den Berg het Oranjehotel op, waaraan hij tot 2001 verbonden was als regisseur en schrijver. Daarnaast werkte hij onder meer voor Theater van het Oosten, Het Zuidelijk Toneel, Tryater en Orkater. Voor zijn stuk Blowing, dat hij schreef voor Het Laagland, ontving hij in 2003 de Nederlandse Taalunie Toneelschrijfprijs. In 2014 regisseerde hij Mansholt, de eerste voorstelling van Toneelgroep Jan Vos die geselecteerd werd voor het Nederlands Theaterfestival. In 2015 schreef hij Breekbaar voor Tryater, dat gespeeld werd in de regie van Jos van Kan. Jeroen van den Berg is regelmatig gastdocent op de Amsterdamse Theaterschool, De Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten, de Toneelacademie Maastricht en de Arnhemse Toneelschool. Tussen 2008 en 2013 werkte hij als artistiek coördinator bij Atelier Oerol, de werkplaats van het Oerol Festival.

Leave A Comment