Eerste scriptlezing Gas

/, Nieuws/Eerste scriptlezing Gas

Eerste scriptlezing Gas

Op zaterdag 25 februari vond de eerste scriptlezing van de voorstelling GAS van Tjeerd Bischoff in Amsterdam plaats. Deze voorstelling is te zien vanaf winter 2018 en gaat over de ontdekking en exploitatie van een maar al te vluchtige bodemschat. Het stuk zoomt in op de geschiedenis van de aardgaswinning in Groningen, en de ambivalente relatie tussen het noorden en de Randstad die daarvan het gevolg is. GAS is een verhaal in drie episodes en speelt zich af in hotel Fennema, met uitzicht over het Winschoterdiep in Hoogezand-Sappemeer.

We lazen de eerste twee delen van het stuk. Doel van de lezing was een idee te krijgen van de kracht van de verhaallijnen en de ontwikkelingen van personages in het stuk. Tjeerd schrijft nu verder aan deel drie en binnenkort volgt een tweede lezing.

De lezing werd dit keer uitgevoerd door: Trudi Klever, Yorke Mulder, Vincent van den Berg, Paul Hoes, Maarten Wansink, Stefanie van Leersum en Chris Montanus.

 

 

 

By | 2017-03-08T11:18:46+00:00 februari 25th, 2017|Categories: GAS, Nieuws|Tags: , |0 Comments

About the Author:

Toneelgroep Jan Vos
Toneelgroep Jan Vos ontwikkelt toneelvoorstellingen vanuit een positie middenin de maatschappij. Daarom spelen we onze voorstellingen op locatie. We reizen naar het publiek, ontvangen hen in een omgeving die past bij het onderwerp van de voorstelling, en plaatsen daarmee het verhaal midden in de realiteit. In een vroeg stadium van het ontwikkelen van een voorstelling gaan we op onderzoek uit. We gaan we in gesprek met maatschappelijke organisaties, denkers, specialisten en ervaringsdeskundigen. We verwerken onze bevindingen en brengen die middels de verbeelding van het toneel weer terug in de samenleving. Schrijver Tjeerd Bischoff, regisseur/schrijver Jeroen van den Berg en zakelijk leider Judith Huizing vormen de kern van het gezelschap

Leave A Comment