Helmert Woudenberg speelt nieuw stuk van Frans Strijards

/, Het vierde gezicht, Nieuws/Helmert Woudenberg speelt nieuw stuk van Frans Strijards

Helmert Woudenberg speelt nieuw stuk van Frans Strijards

Vanaf 11 januari speelt het Vierde Gezicht, een nieuwe monoloog van de hand van Frans Strijards.  Het Vierde Gezicht is een actueel en spannend stuk over de verloedering van de rechtstaat dat in de vertolking van Helmert Woudenberg een bijzondere voorstelling is geworden.

Over het vierde gezicht

Het Vierde Gezicht is het verhaal van een advocaat die getuige is geweest van een ‘ongeval’ waarbij een cliënt om het leven kwam. Een klokkenluider, die op het punt stond naar buiten te treden met onthullingen over een schimmig zaakje in de haven. Had de advocaat de moord op de een of andere manier kunnen voorkomen? En heeft hij misschien meer met de moord te maken dan in eerste instantie het geval lijkt?

Frans Strijards schreef een onthutsende monoloog, geïnspireerd op een aantal zaken die de afgelopen jaren het nieuws haalden, waarin boven- en onderwereld naadloos in elkaar overlopen. Het recht, dat ondubbelzinnig zou moeten zijn, lijkt verworden tot een labyrint, waarvan ook de hoofdpersoon de uitgang niet meer kan vinden. Koortsachtig legt de advocaat een getuigenis af over het gebeurde. Maar zijn woorden lijken vooral een verweer tegen het besef dat zijn werkzaamheden een betekenisloos ritueel zijn geworden.

Over Helmert

Helmert Woudenberg was één van de gezichtsbepalende acteurs van het Werkteater, het gezelschap dat in de zeventiger en tachtiger jaren nationaal en internationaal furore maakte met voorstellingen over actuele en controversiële onderwerpen. Daarna maakte hij vele spraakmakende solo-voorstellingen, zoals Fortuin en Landverrader. Frans Strijards zorgde vanaf de tachtiger jaren voor veel reuring met zijn gezelschap Art en Pro, waarmee hij spraakmakende stukken van eigen hand bracht, naast dynamische en brutale interpretaties van het klassieke repertoire. Tot op de dag van vandaag zijn beide heren onverdroten doorgegaan met het maken van geëngageerd en gedreven theater.

Speelperiode: 11 januari t/m 29 april

Première: 7 februari 2017 in theater Griffioen in Amstelveen.

Contact: Judith Huizing

helmert@toneelgroepjanvos.nl

T 06-57320328

 

By |2017-02-03T17:27:15+00:00februari 3rd, 2017|Categories: Helmert Woudenberg, Het vierde gezicht, Nieuws|Tags: |0 Comments

About the Author:

Toneelgroep Jan Vos
Toneelgroep Jan Vos ontwikkelt toneelvoorstellingen vanuit een positie middenin de maatschappij. Daarom spelen we onze voorstellingen op locatie. We reizen naar het publiek, ontvangen hen in een omgeving die past bij het onderwerp van de voorstelling, en plaatsen daarmee het verhaal midden in de realiteit. In een vroeg stadium van het ontwikkelen van een voorstelling gaan we op onderzoek uit. We gaan we in gesprek met maatschappelijke organisaties, denkers, specialisten en ervaringsdeskundigen. We verwerken onze bevindingen en brengen die middels de verbeelding van het toneel weer terug in de samenleving. Schrijver Tjeerd Bischoff, regisseur/schrijver Jeroen van den Berg en zakelijk leider Judith Huizing vormen de kern van het gezelschap

Leave A Comment