Diep verscholen in het woud

//Diep verscholen in het woud
Diep verscholen in het woud 2017-10-23T15:01:09+00:00

Verhaal

Zieke koningen, wrede koninginnen, slimme prinsessen, gemene roofridders, dansende heksen, sterke jongens, brutale meiden, onzichtbare vrouwen, arme boeren, afgezwaaide soldaten, pratende paarden, driekoppige zeemonsters, levende buffelkoppen, sluwe draken, de heilige maagd en de duivel.

In ‘Diep verscholen in het woud’ wil Helmert Woudenberg het wereldrecord sprookjes vertellen gaan vestigen.
Hij gaat er in anderhalf uur 64 vertellen op zijn geheel eigen speel- en vertelwijze.

Alle sprookjes zijn precies even lang, elk 273 lettergrepen, en ze duren allemaal anderhalve minuut. En dit alles gebeurd met een verrassende muzikale omlijsting van Don Munzer op accordeon. Laat u meevoeren naar een avondje ‘Er was eens…’ met Helmert Woudenberg. Een unieke en sprookjesachtige ervaring!

Sprookjes duiken voortdurend op in het werk van Helmert Woudenberg, zoals al bij het Werkteater (Vrouw Holle, Alladin en de Wonderlamp) en zijn eerste solo (Zwarte Kunst). Helmert Woudenberg is al ruim veertig jaar acteur, regisseur en schrijver van prachtige stukken die betreft thematiek ook vaak uitweiden over geloof en over oorlog. Hij is onder meer bekend van succesproducties als ‘God vergeeft’, ‘Übermensch’, ‘Fortuyn’, ‘Jezus’, ‘De Olifant en de Duif’ en ‘Yes, Prime Minister’.

Ditmaal echter betreft het een uitstapje, een bijzonder project.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verteltheater (geschikt voor 12+)

Speeldata: 29 oktober 2016 t/m 28 maart 2017

 

Bewaren

Bewaren

Acteurs & Medewerkers

Acteurs

Helmert Woudenberg
Don Munzer (accordeonist)

Medewerkers

Fotografie Ellis Doeven

Partners