Kees Kooman te gast in het randprogramma

/, Nieuws/Kees Kooman te gast in het randprogramma

Kees Kooman te gast in het randprogramma

Op woensdag 16 augustus in Ellerhuizen zou Kees Kooman te gast zijn bij de voorstelling Koning van het Grasland. Helaas heeft dit niet door kunnen gaan in verband met ziekte.

 

Kees Kooman is schrijver en onderzoeksjournalist. Hij woonde een tijd op het Friese platteland en naar aanleiding van de enorme stallen die hij om zich heen zag verschijnen schreef hij Boerenbloed.

In dit boek schetst hij, aan de hand van een aantal portretten van boeren die bij hem in de buurt wonen, de gevolgen van schaalvergroting en industrialisering van de landbouw op mens en natuur. Koning van het Grasland is geïnspireerd op een van de verhalen uit Boerenbloed.

Dit jaar verscheen een nieuw boek van hem en Hans Grinsven, onderzoeker van het Planbureau van de Leefomgeving, over dezelfde problematiek, ditmaal ondersteund met cijfers en grafieken: Dit is uw Land

http://www.keeskooman.nl/

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

By | 2017-08-21T17:16:02+00:00 August 16th, 2017|Categories: Koning van het Grasland, Nieuws|Tags: |0 Comments

About the Author:

Toneelgroep Jan Vos
Toneelgroep Jan Vos ontwikkelt toneelvoorstellingen vanuit een positie middenin de maatschappij. Daarom spelen we onze voorstellingen op locatie. We reizen naar het publiek, ontvangen hen in een omgeving die past bij het onderwerp van de voorstelling, en plaatsen daarmee het verhaal midden in de realiteit. In een vroeg stadium van het ontwikkelen van een voorstelling gaan we op onderzoek uit. We gaan we in gesprek met maatschappelijke organisaties, denkers, specialisten en ervaringsdeskundigen. We verwerken onze bevindingen en brengen die middels de verbeelding van het toneel weer terug in de samenleving. Schrijver Tjeerd Bischoff, regisseur/schrijver Jeroen van den Berg en zakelijk leider Judith Huizing vormen de kern van het gezelschap

Leave A Comment