Ontwakend landschap

/, Nieuws/Ontwakend landschap

Ontwakend landschap

Overnachten in een Weidehotel

Het toneelstuk Koning van het Grasland op ultieme wijze beleven? Dat kan met Ontwakend Landschap, een speciaal arrangement dat het nieuwe stuk van Tjeerd Bischoff letterlijk in een ander daglicht zet!

Reserveer nu, en geniet straks van een uit streekproducten samengesteld driegangendiner, een bijzondere overnachting op een prachtige buitenlocatie in Friesland en uiteraard het stuk Koning van het Grasland in een mobiel buitentheater. Zien, horen, ruiken, proeven en voelen. Twaalf uur lang. Van zonsondergang tot -opgang.

Ontwakend Landschap

Het arrangement Ontwakend Landschap, een initiatief van Celebrating Diversity (LF2018), brengt natuur en cultuur op een unieke wijze bij elkaar. Je wordt voorafgaand aan de voorstelling ontvangen op het boerenerf, waar je een driegangendiner met Friese streekproducten wordt voorgeschoteld, dat is samengesteld in samenwerking met Youth Food Movement Fryslân.

Na de voorstelling ga je naar een bijzondere locatie in het landschap. De nacht breng je door op een bed in de Friese weide.

Het uitzicht van het Weidehotel?

De sterrenhemel, het mooiste uitzicht dat bestaat! Bij het krieken van de dag word je gewekt door de natuur.  Opstaan, een ochtendwandeling met een optreden op locatie en dan nog uitgebreid genieten van een regionaal ontbijt.

(NB: Bij slechte weersomstandigheden is er een luifel of tent in de weide, of wordt het Weidehotel verplaatst naar een boerenschuur)

Er zijn dit jaar twee edities van Ontwakend Landschap. Per editie is er beperkt plaats, omdat we zorgvuldig met de natuurgebieden willen omgaan. We hebben de volgende data nog beschikbaar:

 

Koning van het Grasland

Koning van het Grasland gaat over de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur. We zien de strijd van de boer, die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt en daartegenover de strijd van de grutto, die zich vergeefs probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop. Hoe ver mag de mens ingrijpen in de natuur? En wie is de baas op het boerenland?

Eten vooraf

Kom vooraf op locatie eten! Een lokale cateraar stelt met Slow Food Youth Movement Fryslân een menu samen, op basis van regio- en streekproducten. Bij de avondvoorstellingen wordt een driegangendiner geserveerd.

Bij de matineevoorstellingen op zondag een gevarieerde lunch.

Kosten: diner € 27,50 incl. drankjes, lunch € 15,-  incl. drankjes. We verwachten je om 17.45 uur voor het diner, voor de lunch om 13.00 uur.

 

Boek nu!

Boek nu alvast het Ontwakend Landschap-arrangement voor komende zomer.

Een ticket kost €119,50, inclusief diner, voorstelling, overnachting en ontbijt.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

By | 2017-06-18T05:04:54+00:00 March 19th, 2017|Categories: Koning van het Grasland, Nieuws|Tags: |0 Comments

About the Author:

Toneelgroep Jan Vos
Toneelgroep Jan Vos ontwikkelt toneelvoorstellingen vanuit een positie middenin de maatschappij. Daarom spelen we onze voorstellingen op locatie. We reizen naar het publiek, ontvangen hen in een omgeving die past bij het onderwerp van de voorstelling, en plaatsen daarmee het verhaal midden in de realiteit. In een vroeg stadium van het ontwikkelen van een voorstelling gaan we op onderzoek uit. We gaan we in gesprek met maatschappelijke organisaties, denkers, specialisten en ervaringsdeskundigen. We verwerken onze bevindingen en brengen die middels de verbeelding van het toneel weer terug in de samenleving. Schrijver Tjeerd Bischoff, regisseur/schrijver Jeroen van den Berg en zakelijk leider Judith Huizing vormen de kern van het gezelschap

Leave A Comment