PERSBERICHT: Fragments of Journeys Towards the Horizon

//PERSBERICHT: Fragments of Journeys Towards the Horizon

PERSBERICHT: Fragments of Journeys Towards the Horizon

Na een succesvolle reeks voorstellingen op Oerol, van 25 augustus t/m 3 september in Rotterdam te zien in de Fenixloods op Katendrecht: ‘Fragments of Journeys towards the Horizon’, een tweetalige filosofische vertelling over reizen.


ROTTERDAM- Fragments, de nieuwe voorstelling van Toneelgroep Jan Vos, in co-productie met Theatr Ardudwy, ging tijdens het afgelopen Oerol Festival met veel succes in premiere. Het stuk is geschreven en geregisseerd door Jeroen van den Berg en wordt gespeeld door Maarten Wansink en de Welshe acteur Dyfan Roberts. In Fragments vragen twee vrienden zich af wat het reizen hen heeft gebracht. Vanuit het perspectief van het vlakke Nederlandse polderland en de ruige bergen van Wales, kijken ze naar de wereld.


voorkant flyer

Download de flyer (PDF)

Waar staan we, vandaag de dag? In een tijd waarin we niet eens meer ons huis hoeven te verlaten, om virtueel door straten in een ander werelddeel te wandelen. En gaan we daadwerkelijk de deur uit, dan weten we dankzij gps altijd precies waar we zijn. Wat betekent dit nieuwe perspectief voor de plaats van de mens in de wereld? Hoe ziet de horizon van de moderne mens eruit? En wat valt er daarachter voor hem te ontdekken?


Fragments is een samenwerkingsproject van schrijvers Jeroen van den Berg (Rotterdam) en Ian Rowlands (Carmarthen, Wales). Het stuk is ontwikkeld in samenwerking met het Oerol Festival en ging dit seizoen in een duinpan op Terschelling in première. In Rotterdam wordt Fragments op locatie gespeeld in de Fenixloods, met uitzicht op het het Rotterdamse haven- en stadslandschap.

 

 

 

Randprogramma

Na iedere voorstelling is er een randprogramma. We hebben Jan Rotmans (hoogleraar transitiekunde, oprichter van ICIS, DRIFT),  Elma van Boxtel en Kristian Koreman (ZUS Rotterdam) en Friso Lammertse (Conservator Oude schilder- en beeldhouwkunst, Boymans van Beuningen) bereid gevonden om ieder op een van de avonden vanuit hun expertise een reactie op het stuk te geven. Op vrijdag 2 september is er na de voorstelling een theatrale lezing van de monoloog Fragments of Journeys towards the Horizon, die Ian Rowlands voor het project schreef.

Jeroen van den Berg (1966)

Jeroen van den Berg studeerde in 1993 af aan de regieopleiding van de AHK. Na zijn studie richtte hij het Oranjehotel op, waaraan hij tot 2001 verbonden was. Daarnaast werkte hij als schrijver en regisseur voor o.a. Theater van het Oosten, Het Zuidelijk Toneel, Jakop Ahlbom en Orkater. Voor zijn stuk “Blowing” ontving hij in 2003 de Nederlandse Taalunie Toneelschrijfprijs.

In 2013 richtte hij samen met schrijver Tjeerd Bischoff Toneelgroep Jan Vos op. De afgelopen twee seizoenen reisde hun stuk MANSHOLT door het land. Momenteel werkt hij aan de voorbereidingen voor de voorstellingen “Koning van het Grasland” en “Gas”, die in 2017 in première gaan. Jeroen van den Berg is als gastdocent werkzaam op de verschillende Nederlandse theaterscholen. Tussen 2008 en 2013 was hij artistiek coördinator bij Atelier Oerol (werkplaats Oerol festival)

Ian Rowlands (1964)

Ian Rowlands (1964) volgde de acteursopleiding aan The Welsh College of Music and Drama. Daarna richtte hij zijn eigen groep Theatr y Byd op, waarmee hij zijn eerste stukken uitbracht. In 2001 werd hij artistiek leider van Theatr Bara Caws, een Welsh-talig theater gezelschap, om In 2003 artistiek leider te worden van Llwyfan Cogledd Cymru, het gezelschap van Noord Wales.

Vanaf 2008 werkt Ian Rowlands als televisie-regisseur. Momenteel combineert hij het regisseren van de BBC soap serie Pobol y Cwym met lesgeven en het schrijven van toneelstukken en hoorspelen. Zijn werk is uitgegeven door Drama Association of Wales, Parthian Books, Gwasg Carreg Gwalch en No Passport Press (NY)

Toneelgroep Jan Vos

Toneelgroep Jan Vos is gevestigd in de stad Rotterdam. We brengen toneel op locatie, over actuele thema’s. We reizen met onze voorstellingen naar het publiek, ontvangen hen in een omgeving die past bij de thematiek en plaatsen het verhaal dat we brengen midden in die realiteit. Onze voorstellingen gaan over actuele onderwerpen, die de hoofden en harten van de mensen nu beroeren. Laagdrempelige voorstellingen, waarmee we een breed publiek bereiken, zonder dat we daarvoor artistiek gezien water bij de wijn doen. De afgelopen twee zomers reisden we met onze eerste voorstelling MANSHOLT door het land. We speelden het stuk ruim 130 keer en trokken 24.000 bezoekers. In Rotterdam werd MANSHOLT  opgevoerd in de stadsboerderij Uit je eigen stad.

—————————————————————————————————————

Noot voor de redactie: Voor meer informatie en interview verzoeken kunt u terecht bij Joanne Mensert van Toneelgroep Jan Vos via joanne@toneelgroepjanvos.nl

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

By |2017-01-22T22:54:58+00:00juli 13th, 2016|Categories: Persberichten|Reacties uitgeschakeld voor PERSBERICHT: Fragments of Journeys Towards the Horizon

About the Author:

Toneelgroep Jan Vos
Toneelgroep Jan Vos ontwikkelt toneelvoorstellingen vanuit een positie middenin de maatschappij. Daarom spelen we onze voorstellingen op locatie. We reizen naar het publiek, ontvangen hen in een omgeving die past bij het onderwerp van de voorstelling, en plaatsen daarmee het verhaal midden in de realiteit. In een vroeg stadium van het ontwikkelen van een voorstelling gaan we op onderzoek uit. We gaan we in gesprek met maatschappelijke organisaties, denkers, specialisten en ervaringsdeskundigen. We verwerken onze bevindingen en brengen die middels de verbeelding van het toneel weer terug in de samenleving. Schrijver Tjeerd Bischoff, regisseur/schrijver Jeroen van den Berg en zakelijk leider Judith Huizing vormen de kern van het gezelschap