Persbericht Koning van het Grasland

//Persbericht Koning van het Grasland

Persbericht Koning van het Grasland

KONING VAN HET GRASLAND, Theater bij de boer

Komende zomer brengen Toneelgroep Jan Vos en Stichting Pier21 ‘Koning van het Grasland’,  een voorstelling over boeren, die bij boeren op het erf wordt gespeeld. In de hoofdrollen: Joop Wittermans, Trudi Klever, Helmert Woudenberg en Marcel Faber.

Koning van het Grasland’ wordt gemaakt door hetzelfde artistieke team dat verantwoordelijk was voor de voorstelling Mansholt.

De tekst is geschreven door Tjeerd Bischoff, Jeroen van den Berg regisseert. Het stuk gaat op zaterdag 3 juni in première op de boerderij van de familie Entzinger in Grou, en is vervolgens tot en met september in heel Noord-Nederland te zien.
De voorstelling ’Koning van het Grasland’ gaat over de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur. We zien de strijd van de boer, die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt. En die van de grutto, die zich uit alle macht probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop. Hoe ver mag de mens ingrijpen in de natuur? En wie is de baas op het Boerenland?

Mobiel theater

Het stuk wordt gespeeld op boerenerven in de drie noordelijke provincies. Decorontwerpster Ellen Klever ontwierp een mobiel theater, dat publiek en spelers beschutting biedt, zonder dat het uitzicht op het landschap wordt verstoord.

 

Koning van het Grasland’ maakt deel uit van Celebrating Diversity, programmalijn van Leeuwarden-Fryslân Culturele hoofdstad van Europa.

—————————————————————————————————————

Noot voor de redactie

Rechtenvrij campagnebeeld plaatsen onder vermelding van fotograaf Paul Hoes en Koning van het Grasland.

HR-versie:  https://goo.gl/photos/XgENZV7FaYHG8MYe8

Digitale flyer (PDF)

Voor meer informatie over Koning van het Grasland, interview-verzoeken en aanvullende beelden: Toneelgroep Jan Vos / Judith Huizing / judith@toneelgroepjanvos.nl / 06-57320328

 

By |2018-05-29T07:35:03+00:00april 4th, 2017|Categories: Persberichten|0 Comments

About the Author:

Toneelgroep Jan Vos
Toneelgroep Jan Vos ontwikkelt toneelvoorstellingen vanuit een positie middenin de maatschappij. Daarom spelen we onze voorstellingen op locatie. We reizen naar het publiek, ontvangen hen in een omgeving die past bij het onderwerp van de voorstelling, en plaatsen daarmee het verhaal midden in de realiteit. In een vroeg stadium van het ontwikkelen van een voorstelling gaan we op onderzoek uit. We gaan we in gesprek met maatschappelijke organisaties, denkers, specialisten en ervaringsdeskundigen. We verwerken onze bevindingen en brengen die middels de verbeelding van het toneel weer terug in de samenleving. Schrijver Tjeerd Bischoff, regisseur/schrijver Jeroen van den Berg en zakelijk leider Judith Huizing vormen de kern van het gezelschap

Leave A Comment