Kom kijken! Randprogramma Koning van het Grasland

//Kom kijken! Randprogramma Koning van het Grasland

Kom kijken! Randprogramma Koning van het Grasland

In Stompetoren, Strijen en Diepenheim wordt er rondom Koning van het Grasland een randprogramma georganiseerd.

Stompetoren:

Festival Karavaan organiseert op zaterdag 9 juni voorafgaand aan de voorstelling een debat onder de titel: De spanning tussen boer en gruttoTegengestelde belangen van boer en natuurliefhebber zorgen voor polarisatie. Hoe kunnen deze partijen op een vruchtbare manier met elkaar in gesprek?
Voor meer informatie:  https://www.karavaan.nl/programma/de-spanning-tussen-boer-en-grutto/

Strijen:

Steunpeunt Drechstadboer verzorgt een driedaags symposium met de titel Boer Burger Dialogen, steeds voorafgaand aan de voorstelling.

21 juni: Handelsmissie Hoeksche Waard – Van Regio naar Regio.
Foodprofessionals op excursie. Zuid-Hollandse en Gelderse agrifood producenten, consumenten en burgers met belangstelling in duurzame voeding en voedsel nemen een kijkje in elkaars keuken. Sprekers o.a. Han Weber (gedeputeerde Zuid Holland)

22 juni: Minisymposium Onze Planeet.
Wat betekent het gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB) voor de toekomst van de regio? Wat moeten steden met een duurzame voedselagenda?
Moderator Willem Lageweg (Transitie Coalitie Voedsel) Introductie: Han Wiskerke, WUR. “Waarom steden iets met voedsel moeten en wat stadslandbouw kan doen”.

23 juni: Minisymposium ‘Ons Profijt’.
Economisch duurzaam ondernemen in agri & food.
Moderator: Victor Deconinck. Introductie: Jan Willem van der Schans (LEI/WUR). “Stadslandbouw duurzaam verdienmodel”.
Voor meer informatie over het randprogramma in Strijen: http://www.drechtstadsboer.nl/index.php/21-23-06-boer-burger-dialogen/

Diepenheim:

In Diepenheim zijn er twee thema-avonden rondom de voorstelling.
Dinsdag 26 juni gaat over het Landbouwbeleid: mogelijkheden en onmogelijkheden voor de boer. Cees Veerman, voormalig minister van Landbouw, geeft die avond een inleiding op het thema.

Dinsdag 3 juli heeft als motto: ’Met elkaar in gesprek over: Kunnen wij het tij nog keren?’ Inleidingen worden verzorgd door Albert Beintema, auteur van het boek De Grutto en Peter van den Brandhof, Landschap Overijssel, Coördinator weidevogelbescherming.
Voor meer informatie over het randprogramma in Diepenheim: https://www.diepenheim.nl/agenda/lijst/?tribe_paged=1&tribe_event_display=list&tribe-bar-search=koning+van+het+grasland

By | 2018-06-08T06:21:40+00:00 juni 8th, 2018|Categories: Nieuws|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment