Reactie Bartele Holtrop op de voorstelling Koning van het Grasland donderdag 31 augustus in Heeg

/, Nieuws, Statements/Reactie Bartele Holtrop op de voorstelling Koning van het Grasland donderdag 31 augustus in Heeg

Reactie Bartele Holtrop op de voorstelling Koning van het Grasland donderdag 31 augustus in Heeg

Op donderdag 31 augustus in Heeg was Boer Bart te gast bij de voorstelling Koning van het Grasland. Wij vroegen hem na de voorstelling een reactie.

Als boer vind ik dat je moet durven kijken naar de mogelijkheden die de natuur ons geeft.

Was getekend Bartele Holtrop die op www.boerbart.nl uitlegt dat hij ‘bijna alles wat de mens heeft bedacht tussen dier en natuur wil loslaten’.

Na te zijn opgegroeid in het familiebedrijf in Delfstrahuizen besloot boer Bartele zelfstandig verder te gaan, maar dan op geheel andere wijze: hij gaat terug naar de oorsprong van het boer zijn.

Vanuit het natuurlijk gedrag van de dieren richt hij zijn boerderij in waardoor het ingrijpen van de mens overbodig wordt en de natuurlijke kringloop rijker.

Op die manier kan er worden gezorgd voor een minimale C02-voetprint, aldus Bartele.

Het doel: het ontwikkelen van een landbouwsysteem dat volledig samenwerkt met de natuur en opgaat in het karakter van de omgeving.

Een boerderij die een hoge kwaliteit voedsel oplevert, economisch perspectief heeft en milieuzuiverend werkt. Alles diervriendelijk en geen gebruik van chemische middelen om producties te verhogen.

Bewaren

Meer informatie over het randprogramma

Bewaren

About the Author:

Toneelgroep Jan Vos
Toneelgroep Jan Vos ontwikkelt toneelvoorstellingen vanuit een positie middenin de maatschappij. Daarom spelen we onze voorstellingen op locatie. We reizen naar het publiek, ontvangen hen in een omgeving die past bij het onderwerp van de voorstelling, en plaatsen daarmee het verhaal midden in de realiteit. In een vroeg stadium van het ontwikkelen van een voorstelling gaan we op onderzoek uit. We gaan we in gesprek met maatschappelijke organisaties, denkers, specialisten en ervaringsdeskundigen. We verwerken onze bevindingen en brengen die middels de verbeelding van het toneel weer terug in de samenleving. Schrijver Tjeerd Bischoff, regisseur/schrijver Jeroen van den Berg en zakelijk leider Judith Huizing vormen de kern van het gezelschap

Leave A Comment