Reactie Cees Veerman op voorstelling Koning van het Grasland vrijdag 18 augustus in Ellerhuizen

/, Nieuws, Statements/Reactie Cees Veerman op voorstelling Koning van het Grasland vrijdag 18 augustus in Ellerhuizen

Reactie Cees Veerman op voorstelling Koning van het Grasland vrijdag 18 augustus in Ellerhuizen

Op vrijdag 18 augustus in Ellerhuizen was Cees Veerman te gast bij de voorstelling Koning van het Grasland. Wij vroegen hem na de voorstelling een reactie.

 

Cees Veerman: Nederlands landbouwer, econoom en politicus

Voormalig CDA-minister van landbouw Cees Veerman (1948) werd geboren in de Hoekse Waard, was actief als leraar, gemeenteraadslid (diverse plaatsen) en ook werkzaam in het ouderlijk akkerbouwbedrijf. Veerman doceerde als hoogleraar onder meer in Delft, Rotterdam en Tilburg en werd bestuursvoorzitter van de Landbouwuniversiteit. Kenner van de agrarische sector die het niet schroomde om hard op te treden tijdens de uitbraak van de vogelgriep. Kernpunten van zijn landbouwbeleid waren: vermindering van administratieve lasten, versterking van de kennisinfrastructuur voor de ‘agrofoodsector’, versterking van duurzame land- en tuinbouw en vergroting van het biologische areaal.

Tijdens een nagesprek dat wij met hem voerden na afloop van de voorstelling Mansholt zei hij dat na de emancipatie van de arbeiders, de vrouwen en de mensen met een donkere huidskleur, het nu de beurt was aan de dieren. In de 21-ste eeuw zou de emancipatie van het dier plaatsvinden.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Meer informatie over het randprogramma

Bewaren

About the Author:

Toneelgroep Jan Vos
Toneelgroep Jan Vos ontwikkelt toneelvoorstellingen vanuit een positie middenin de maatschappij. Daarom spelen we onze voorstellingen op locatie. We reizen naar het publiek, ontvangen hen in een omgeving die past bij het onderwerp van de voorstelling, en plaatsen daarmee het verhaal midden in de realiteit. In een vroeg stadium van het ontwikkelen van een voorstelling gaan we op onderzoek uit. We gaan we in gesprek met maatschappelijke organisaties, denkers, specialisten en ervaringsdeskundigen. We verwerken onze bevindingen en brengen die middels de verbeelding van het toneel weer terug in de samenleving. Schrijver Tjeerd Bischoff, regisseur/schrijver Jeroen van den Berg en zakelijk leider Judith Huizing vormen de kern van het gezelschap

Leave A Comment