Reactie Hessel Agema op voorstelling Koning van het Grasland zaterdag 26 augustus in Veenwouden

/, Nieuws, Statements/Reactie Hessel Agema op voorstelling Koning van het Grasland zaterdag 26 augustus in Veenwouden

Reactie Hessel Agema op voorstelling Koning van het Grasland zaterdag 26 augustus in Veenwouden

Op zaterdag 26 augustus in Veenwouden was Hessel Agema te gast bij de voorstelling Koning van het Grasland. Wij vroegen hem na de voorstelling een reactie.

 

Hessel Agema Nederlands landbouwer, econoom en politicus
 
Hessel Agema staat te boek als een pionier op het gebied van agrarisch weidevogelbeheer. Agema is een topmelker en –fokker uit Kollumerpomp die eind vorig jaar zijn veehouderijbedrijf te koop zette vanwege de toenemende bureaucratie (‘de starre regeljouwing’) waar hij mee te maken heeft.
 

Hij koestert de kruiden en bloemen in zijn weiland, want hij is ervan overtuigd dat die niet alleen goed zijn voor de weidevogels, maar ook voor zijn koeien.Agema botste in het verleden veelvuldig met de autoriteiten en verbaast zich over de starheid van het systeem. Zo kan een boer die één perceel heeft van 10 hectare, met één nest, meer vergoeding krijgen dan een ander, zoals Agema, die op dezelfde oppervlakte vier percelen heeft met 38 nesten.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Meer informatie over het randprogramma

Bewaren

About the Author:

Toneelgroep Jan Vos
Toneelgroep Jan Vos ontwikkelt toneelvoorstellingen vanuit een positie middenin de maatschappij. Daarom spelen we onze voorstellingen op locatie. We reizen naar het publiek, ontvangen hen in een omgeving die past bij het onderwerp van de voorstelling, en plaatsen daarmee het verhaal midden in de realiteit. In een vroeg stadium van het ontwikkelen van een voorstelling gaan we op onderzoek uit. We gaan we in gesprek met maatschappelijke organisaties, denkers, specialisten en ervaringsdeskundigen. We verwerken onze bevindingen en brengen die middels de verbeelding van het toneel weer terug in de samenleving. Schrijver Tjeerd Bischoff, regisseur/schrijver Jeroen van den Berg en zakelijk leider Judith Huizing vormen de kern van het gezelschap

Leave A Comment