Reactie van Gerard Venhuizen op de voorstelling Koning van het Grasland

/, Nieuws, Statements/Reactie van Gerard Venhuizen op de voorstelling Koning van het Grasland

Reactie van Gerard Venhuizen op de voorstelling Koning van het Grasland

De voorstelling Koning van het Grasland biedt genoeg stof tot nadenken en napraten. Na afloop van een aantal voorstellingen van Koning van het Grasland zal een reactie gevraagd worden aan gasten in de vorm van een nagesprek. Op 8 juni in IJlst gaf Gerard reactie.

Theoloog Gerard Venhuizen is oprichter van Trust, een praktijk die persoonlijke begeleiding in verliesverwerking, uitvaartplechtigheden en bemiddeling in conflictsituaties aanbiedt. Venhuizen was meer dan dertig jaar predikant van Protestantse kerk Nederland en in die hoedanigheid ook hulpverlener en voorzitter van de Werkgroep Kerken & Landbouw Fryslan.

Ten tijde van de MKZ-crisis in 2001 was hij nauw betrokken bij het ondersteunen van boeren die getroffen waren.

Hij was voorzitter van de Werkgroep MKZ Fryslân die het boek Tongblier uitbracht; een boek met verhalen, verslagen en documenten over de MKZ in Friesland dat tegelijk een monument moest zijn voor de getroffenen.

About the Author:

Toneelgroep Jan Vos
Toneelgroep Jan Vos ontwikkelt toneelvoorstellingen vanuit een positie middenin de maatschappij. Daarom spelen we onze voorstellingen op locatie. We reizen naar het publiek, ontvangen hen in een omgeving die past bij het onderwerp van de voorstelling, en plaatsen daarmee het verhaal midden in de realiteit. In een vroeg stadium van het ontwikkelen van een voorstelling gaan we op onderzoek uit. We gaan we in gesprek met maatschappelijke organisaties, denkers, specialisten en ervaringsdeskundigen. We verwerken onze bevindingen en brengen die middels de verbeelding van het toneel weer terug in de samenleving. Schrijver Tjeerd Bischoff, regisseur/schrijver Jeroen van den Berg en zakelijk leider Judith Huizing vormen de kern van het gezelschap

Leave A Comment