Zomer 2021 spelen we een nieuwe enscenering van Mansholt in onze nieuwe tent. Mansholt vertelt het verhaal van de eerste commissaris van Landbouw van de EEG Sicco Mansholt, die spijt krijgt van zijn eigen beleid van schaalvergroting en op de valreep van zijn pensioen nog één keer op de barricades klimt. Aangemoedigd door zijn stagiaire Petra Kelly ontpopt hij zich tot Profeet van de Nulgroei.

In de zomer van 2022 brengen we Grond, toneel op locatie over een journaliste en een boer, die op een kruispunt in hun leven staan en meer gemeen blijken te hebben dan ze dachten.

In het voorjaar van 2022 presenteren we het stuk  Fortuyn, een voorstelling over de gemeenteraadsverkiezingen van 2002 in Rotterdam, toen het gloednieuwe Leefbaar Rotterdam als grootste partij uit de bus kwam. In Fortuyn volgen we een aantal Rotterdammers die het vertrouwen kwijt zijn in de zittende politiek en besluiten een nieuwe politieke partij op te richten. Met verstrekkende gevolgen.

Daarna staat de voorstelling Wind nog op onze planning, een komedie op locatie over de fictieve gemeente Bargerveld. Daar lopen de emoties hoog op wanneer de inwoners te horen krijgen dat er plannen zijn om bij het dorp een windmolenpark te bouwen.

In samenwerking met het Fotomuseum in Rotterdam brengen we het project Lutgenau. Op basis van een gigantisch foto-archief van een verwoede fietser maken we een voorstelling over de verhouding tussen de mens en het landschap in een tijd ver voor Google Maps, toen je als reiziger nog met het grootste gemak kon verdwalen.

In 2023 spelen we Ayaan Hirsi Ali, een voorstelling over een vrouw die radicaal wilde veranderen en brak met haar geloof, haar afkomst en haar familie.

We sluiten deze periode in 2024 af met Wat de postbode zag, een ongepolijste musical over een postbezorger in Rotterdam Zuid die in actie komt als er een grote groep oorspronkelijke bewoners moet wijken ten behoeve van de verbetering en renovatie van de buurt waarin ze wonen.

We wachten de uitslagen van de subsidieaanvragen af. We hopen uiteraard op een positief resultaat en gaan dan aan de slag om bovenstaande projecten te realiseren. Samen met ons vaste artistieke team en veel van de acteurs met wie we ons repertoire opbouwden. En natuurlijk ook samen met u, ons publiek, de maatschappelijke partners, de theaters en de fondsen met wie we de afgelopen jaren met veel plezier hebben opgetrokken.

Artikelen