Waar spelen we deze zomer met Koning van het Grasland?

/, Nieuws/Waar spelen we deze zomer met Koning van het Grasland?

Waar spelen we deze zomer met Koning van het Grasland?

Voor de reprise-toer van Koning van het Grasland loopt het zoeken van geschikte speellocaties parallel aan het zoeken naar financiering. Zo kan het gebeuren dat er veel animo is om het stuk ergens naartoe te halen, en we ook een mooie locatie hebben gevonden, maar dat de provincie niet mee financiert (zoals in Gelderland het geval is). Of andersom, dat de financiering rond is, maar we op een beoogde locatie niet kunnen spelen vanwege het broedseizoen (dat leek even het geval op Schokland).

Er moet dus een ingewikkelde puzzel worden opgelost, voor we het definitieve speelschema kunnen presenteren. We verwachten in de volgende nieuwsbrief te kunnen melden welke plekken we in juni en juli dit jaar aandoen met Koning van het Grasland.

Een aantal locaties waar we deze zomer gaan spelen is al wel helder.

De provincie Flevoland heeft onze subsidieaanvraag gehonoreerd, waardoor we daar tien voorstellingen kunnen spelen. Vijf op Schokland. En hoogstwaarschijnlijk spelen we 5 voorstellingen in Zeewolde, aan de (heel toepasselijk) Gruttoweg, op de boerderij van de familie Heinsbroek.  In de provincie Noord-Brabant spelen we in Babyloniënbroek op de boerderij van de familie Straver. Met Theater Rotterdam en de Kunstmin (Dordrecht) zoeken we naar een geschikte locatie in Zuid-Holland ergens tussen Rotterdam en Dordrecht. En met Festival de Karavaan kijken we uit naar een locatie in de provincie Noord-Holland rondom Alkmaar, waar we een week spelen. In Diepenheim, provincie Overijssel, organiseren we samen met onze partner Theaterwerkplaats Diepenheim een serie voorstellingen op de boerderij bij Kasteel Nijenhuis.

Helaas subsidieerde de provincie Gelderland de voorstelling niet, dus de geplande voorstellingen in Wageningen en Heerde kunnen vooralsnog niet doorgaan. We zijn hard op zoek naar alternatieve financiering. Binnenkort meer!

Foto boerderij Diepenheim
Foto boerderij Zeewolde
Foto boerderij Babyloniënbroek
By |2018-02-14T13:39:26+00:00januari 30th, 2018|Categories: Koning van het Grasland, Nieuws|Tags: |0 Comments

About the Author:

Jeroen van den Berg
In 1993 rondde Jeroen van den Berg de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten af. Na zijn studie richtte Jeroen van den Berg het Oranjehotel op, waaraan hij tot 2001 verbonden was als regisseur en schrijver. Daarnaast werkte hij onder meer voor Theater van het Oosten, Het Zuidelijk Toneel, Tryater en Orkater. Voor zijn stuk Blowing, dat hij schreef voor Het Laagland, ontving hij in 2003 de Nederlandse Taalunie Toneelschrijfprijs. In 2014 regisseerde hij Mansholt, de eerste voorstelling van Toneelgroep Jan Vos die geselecteerd werd voor het Nederlands Theaterfestival. In 2015 schreef hij Breekbaar voor Tryater, dat gespeeld werd in de regie van Jos van Kan. Jeroen van den Berg is regelmatig gastdocent op de Amsterdamse Theaterschool, De Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten, de Toneelacademie Maastricht en de Arnhemse Toneelschool. Tussen 2008 en 2013 werkte hij als artistiek coördinator bij Atelier Oerol, de werkplaats van het Oerol Festival.

Leave A Comment