Over Toneelgroep Jan Vos

Toneelgroep Jan Vos maakt voorstellingen op locatie over mensen die zich staande proberen te houden in een sterk veranderende wereld. We tonen de complexe werkelijkheid van individuele mensen die schuilgaat achter statistieken, rapporten, beleidsvoornemens en krantenkoppen.

Onze stukken ontstaan niet op de beruchte zolderkamertjes. We trekken er op uit, vinden inspiratie in de wereld om ons heen en gaan het gesprek aan met maatschappelijke organisaties, denkers, specialisten en ervaringsdeskundigen. Samen met hen brengen we de krachten in kaart die er rondom een bepaald thema spelen en vertalen die naar persoonlijke verhalen. We spelen onze voorstellingen op locaties die passen bij de gekozen thematiek. We plaatsen onze verhalen midden in de realiteit en bereiken daarmee de mensen waar het in ons werk om draait. Zo speelden we Koning van het Grasland en Mansholt op boerderijen, voor een publiek van boeren en andere plattelandsbewoners. Met GAS stonden we in het centrum van het Groningse aardbevingsgebied en gaan we het land in, naar o.a. Den Haag, de stad waar er over de gaswinning wordt beslist.

Organisatie

Toneelgroep Jan Vos | Jeroen van den Berg - Artistiek leider en mede-oprichter

Jeroen van den Berg – Artistiek leider

Jeroen is regisseur en schrijver. In 1993 rondde hij de regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten af. Na zijn studie richtte hij het Oranjehotel op, waar hij tot 2001 als regisseur en schrijver aan verbonden was. Gedurende zijn carrière heeft hij gewerkt voor verschillende theatergezelschappen zoals Theater van het Oosten, Het Zuidelijk Toneel, Tryater en Orkater. In 2003 ontving Jeroen van den Berg de Nederlandse Taalunie Toneelschrijfprijs voor zijn stuk “Blowing”, dat hij schreef voor Het Laagland. Hij heeft ook gewerkt als gastdocent aan verschillende theaterscholen, waaronder de Amsterdamse Theaterschool, De Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten, de Toneelacademie Maastricht en de Arnhemse Toneelschool. Van 2008 tot 2013 was hij artistiek coördinator bij Atelier Oerol, de werkplaats van het Oerol Festival. Sindsdien heeft hij alle producties van Toneelgroep Jan Vos geregisseerd.

Toneelgroep Jan Vos | Nancy Hoffman - Zakelijk leider

Nancy Hoffmann – Zakelijk leider

Nancy voltooide haar studie Kunstgeschiedenis in 2001 met als specialisatie hedendaagse architectuur en cultuurfilosofie. Als medeoprichter en directeur van Instituto Buena Bista - Curcao Centre for Contemporary Art werkte zij van 2004 tot 2011 op Curacao en tot 2014 in het internationale kunstenveld. In 2012 keert zij terug in het Nederland en maakte o.a. bij Kunsthal KAdE Amersfoort de tentoonstelling Who More Sci-Fi Than Us - Contemporary Art in the Caribbean. In 2015 richtte ze Stichting CAN! Op dat zich richt op talentontwikkeling bij Rotterdamse jongeren en vervulde (Gast)docentschappen op de Rietveld Academie en AHK te Amsterdam, WdKA Rotterdam en op dit moment aan de: Master Creative Producing, DAS/ATD Amsterdam. Bestuursfuncties: ALL CAPS Rotterdam, Stichting TROMPSTER en Modern Afriqa.

Toneelgroep Jan Vos | Diederik Pasman - Hoofd productie
Diederik Pasman – Hoofd productie

Diederik is verantwoordelijk voor alle productionele zaken rondom de locatievoorstellingen van Toneelgroep Jan Vos. Tijdens zijn studie Pop Culture aan de Minerva Academie voor Popcultuur begon Diederik als productiestagiair bij Jan Vos. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot hoofd productie en ondersteunt hij de artistieke leiding. Naast de werkzaamheden bij Jan Vos is Diederik muzikant en speelde hij onder andere bij Roes en Hilbrandt. Bij Jan Vos heeft Diederik onder andere de locatievoorstellingen Revue, Grond en WIND geproduceerd.

Toneelgroep Jan Vos | Hansje Veen - productieleider
Hansje Veen – Productieleider

Hansje ondersteunt Diederik bij alle productionele taken en fungeert als het algemene aanspreekpunt tijdens onze locatievoorstellingen. In 2024 voltooide ze haar studie Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Haar eerste locatievoorstelling die ze heeft geproduceerd was WIND.

Toneelgroep Jan Vos | Leonie Jupijn-Wenting - Hoofd marketing
Leonie Wenting – Hoofd marketing

Leonie is hoofd marketing bij Toneelgroep Jan Vos en is verantwoordelijk voor de algemene zichtbaarheid van zowel de theatergroep als al onze locatievoorstellingen. In 2010 voltooide Leonie haar studie Kunst en Economie af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Vervolgens volgde ze de opleiding Modestyling aan de Academie Artemis, die ze in 2013 succesvol afrondde. Daarna koos Leonie voor een commerciële richting, waarbij ze waardevolle ervaring opdeed in e-commerce en in het ontwikkelen van campagneconcepten en visuele content. In 2024 besloot Leonie terug te keren naar de culturele sector. Sinds januari 2024 is ze verantwoordelijk voor de marketing en PR van onder andere de productie WIND.