Fotografie: Michele van Vliet

Het Fonds Podiumkunsten heeft ons laten weten dat we de komende jaren niet op hun ondersteuning kunnen rekenen. We zijn erg geschrokken en onze wereld staat op z’n kop. 

De afgelopen 8 jaar reisden we met ondersteuning van het Fonds van Vierhuizen tot  Colijnsplaat, van Wapserveen tot Bunschoten. We speelden in schuren en stallen, in velden en op erven. Op plekken waar er nog nooit toneel te zien was geweest zetten we onze tent op en trokken tribunes vol publiek. Overal in het land leerden we mensen kennen en ons publiek was bereid om kilometers te reizen om ons werk te komen zien. Het was hard werken, we waren wekenlang van huis.

We kunnen nog niet goed bevatten dat met het wegvallen van de steun onze manier van theatermaken niet meer mogelijk zal zijn. Dat gaat over geld. Maar het gaat vooral over de levens van alle fijne mensen die wij in de loop van de jaren om ons heen hebben verzameld. De mensen op ons kantoor, het fundament onder onze groep. En onze trouwe acteursploeg, vormgevers en ons geweldig productionele en technische team, dat iedere locatie naar hun hand wist te zetten.

We leven in vreemde tijden. Daar hadden we heel graag over verteld in de producties die op stapel staan. En waarvoor iedereen in de startblokken stond. Wind blijkt opeens onze afscheidsvoorstelling te zijn. Steun ons en kom er naartoe! We spelen deze week nog in Almere, daarna twee weken in Onnen en hopen van harte dat we elkaar daar nog even zullen zien!