Hoe een verkiezingsstrijd gierend uit de hand liep

Het is eind 2001 en er broeit iets in de stad Rotterdam. Straten verloederen, er is veel drugsoverlast en de criminaliteit tiert welig. Terwijl men zich op de Coolsingel opmaakt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, komt een clubje ontevredenen bijeen aan de keukentafel en besluit een nieuwe partij op te richten. Als Pim Fortuyn zich aanbiedt als lijsttrekker van het gloednieuwe Leefbaar Rotterdam nemen de gebeurtenissen een ongekende vlucht.

Fortuyn is een vlijmscherpe komedie over een politieke opstand. We volgen een aantal Leefbaar Rotterdammers van het eerste uur die overrompeld worden door hun eigen succes. En we zien hoe hun opponenten alle zeilen moeten bijzetten om zich teweer te stellen tegen dit nieuwe geluid. Als de lente van 2002 uitloopt op een politieke moord eindigen alle partijen in diepe shock.

Fortuyn zou vanaf half september 2020 drie weken lang te zien zijn in het Oude Luxor Theater in Rotterdam. Vanwege het corona-virus kon dit helaas niet doorgaan. Het plan is nu om FORTUYN te spelen in het voorjaar 2022 op locatie in Rotterdam, bij de start van de verkiezingen. Houd deze website in de gaten voor meer informatie.