Hoe een verkiezingsstrijd gierend uit de hand liep

Het is eind 2001 en er broeit iets in de stad Rotterdam. Straten verloederen, er is veel drugsoverlast en de criminaliteit tiert welig. Terwijl men zich op de Coolsingel opmaakt voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, komt een clubje ontevredenen bijeen aan de keukentafel en besluit een nieuwe partij op te richten. Als Pim Fortuyn zich aanbiedt als lijsttrekker van het gloednieuwe Leefbaar Rotterdam nemen de gebeurtenissen een ongekende vlucht.

Fortuyn! is een vlijmscherpe komedie over een politieke opstand. We volgen een aantal Leefbaar Rotterdammers van het eerste uur die overrompeld worden door hun eigen succes. En we zien hoe hun opponenten alle zeilen moeten bijzetten om zich teweer te stellen tegen dit nieuwe geluid. Als de lente van 2002 uitloopt op een politieke moord eindigen alle partijen in diepe shock.

De voorstelling wordt gespeeld door een geweldige cast bestaande uit John Buijsman, Trudi Klever, José Kuijpers, Maarten Wansink, Yahya Gaier en Rabbi Jallo.

Fortuyn! is vanaf half september drie weken lang te zien in het Oude Luxor Theater. Daarvoor zijn er leesvoorstellingen in Theater Walhalla (11 en 12 juni) en in diverse buurthuizen. Binnenkort meer info!