Fragments is een samenwerkingsproject van schrijvers Jeroen van den Berg (Rotterdam) en Ian Rowlands (Theatr Ardudwy, Carmarthen, Wales), dat op het Oerol-festival van 2016 in een duinpan op Terschelling in première ging. De voorstelling was daarnaast te zien in de Fenix Loods in Rotterdam.

Verhaal

Fragments is een filosofische vertelling over reizen en de veranderende verhouding tussen de mens en het landschap om hem heen. Twee vrienden, de een uit Wales, de ander uit Nederland, vragen zich af wat het reizen hen gebracht heeft. Vanuit het perspectief van het vlakke Nederlandse polderland en de ruige bergen van Wales, kijken ze naar de wereld. In een tijd waarin de realiteit en het virtuele steeds meer met elkaar versmelten. Waarin we, door allerlei digitale netwerken, op vele plekken tegelijk kunnen zijn. Net als de renaissanceschilders proberen ze de plek van de mens in het landschap te bevatten. Hoe ziet de horizon van de moderne mens eruit? En wat valt er daarachter voor hem te ontdekken?

Acteurs & personages

  • Dyfan Roberts
  • Maarten Wansink

Artistiek team

Tekst Jeroen van den Berg, Ian Rowlands
Spel Dyfan Roberts, Maarten Wansink
Toneelbeeld Ellen Klever
Muziek Jaap van Keulen

Medewerkers

Productie/zakelijke leiding Judith Huizing
Productie Joanne Mensert
Scenefotografie Daphne van de Velde

Partners

Fragments is een samenwerkingsproject van Toneelgroep Jan Vos en Theatr Ardudwy in Harlech in Wales. In Rotterdam werken we samen met de Rotterdamse Schouwburg.