Fantastisch, alle voorstellingen van GROND zijn uitverkocht!

Helaas betekent dat ook dat we daar een aantal mensen door moeten teleurstellen. Wees er voortaan als de kippen bij en blijf op de hoogte van alle plannen en voorstellingen van Toneelgroep Jan Vos. Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

We verwachten in voorjaar 2021 op meerdere locaties in het land weer voorstellingen van GROND te kunnen gaan spelen.

Dus houdt de website en social media in de gaten voor updates en nieuws.

GROND

Boer Rein Abbink is een weduwnaar die zijn bedrijf tegen de klippen op draaiende houdt tot zijn dochter het na haar studie kan overnemen. Steeds sterker raakt hij gefrustreerd door de bemoeizucht en de regeldrift van de overheid die hem zelfs waar het zijn liefhebberij betreft, het zorgen voor de weidevogels, nog dwars zit.

Journaliste Renate Bartels heeft grote problemen met de inhoudelijke koers van de krant waar ze werkt. Om het hoofd boven water te houden kiest de redactie er steeds vaker voor achtergronden en verdieping achterwege te laten ten gunste van de de waan van de dag. En thuis moet Renate opnieuw uitvinden wat haar relatie voorstelt, nu haar enig kind op kamers is gaan wonen.

Als Rein en Renate elkaar ontmoeten, en zij vervolgens besluit hem te gaan interviewen, komen ze erachter dat ze beiden op een keerpunt in hun leven staan, waarin de ander wel eens een beslissende rol zou kunnen spelen.

Grond is een nieuw stuk van Tjeerd Bischoff dat wordt gespeeld door Trudi Klever en Maarten Wansink, met live muziek van Jaap van Keulen. Jeroen van den Berg regisseert. Grond is een samenwerking met Platform Stil Leed en stichting Goed Geboerd.

Grond is eind augustus te zien zijn bij boerderij de Eemlandhoeve in Bunschoten-Spakenburg en in september in Ambt Delden (gemeente Hof van Twente).

Kaartverkoop GROND

Inmiddels zijn alle geplande voorstellingen van GROND voor 2020 UITVERKOCHT.

Van donderdag 27 tot en met zondag 30 augustus bent u welkom in omgeving Amersfoort.

Deze voorstellingen wordt gespeeld op een prachtige buitenlocatie bij de veelzijdige boerderij de Eemlandhoeve in Bunschoten-Spakenburg.

U kunt hier terecht voor de kaartverkoop die via Theater Flint in Amersfoort zal worden afgehandeld.

Van 3 tot en met 13 september zijn de voorstellingen in omgeving Hengelo/Enschede gepland.

Voor die  voorstellingen zijn wij te gast op een zeer aantrekkelijke buitenlocatie genaamd Erve Klein Hobbelink in Ambt Delden.

Wilt u erbij zijn? Dan kunt u hier terecht voor meer informatie en kaarten, die via het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede gereserveerd kunnen worden.

Spelers

  • Trudi speelde bij vele gezelschappen en is regelmatig te zien op tv en in films. Vanaf het begin was zij te zien in de voorstellingen van Toneelgroep Jan Vos. Ze speelde met name boerinnen en plattelandsbewoners. Nu speelt ze een journalist uit de stad.
  • Maarten was te zien bij vele gezelschappen en speelde regelmatig in tv-series en films. Bij Toneelgroep Jan Vos speelde hij een wereldreiziger, een journalist en een ingenieur van de Nam. Nu speelt hij een boer.
  • Jaap verzorgt de live muziek gedurende de gehele voorstelling. Hij is een veelgevraagd componist van muziek en underscores bij documentaire films, theater- en dansproducties. Van het begin af aan was hij betrokken bij de voorstellingen van Toneelgroep Jan Vos. Nu zit hij voor het eerst ook op het podium.
Trudi Klever over haar rol als journaliste Renate Bartels : "Ik ben zelf een stadsmens, dus deze rol staat wat dat betreft dichter bij me. Maar dat maakt het niet perse makkelijker. Bij eerdere rollen sprak ik in een dialect (Drents, Fries en Gronings) , het milieu was heel helder en dan was de uitdaging, hoe doe ik dat zonder van mijn personage een karikatuur te maken. Zo’n dialect doet ook iets met je stem en dan moest ik wennen aan mijzelf, aan hoe ik klonk. Tegelijk hielp het om een rol vorm te geven."
Maarten Wansink over zijn rol als boer Rein Abbink: "Bij boeren is er vaak minder poespas, ze draaien niet om de hete brei heen. Deze boer in elk geval niet, dat vind ik mooi aan hem."

Medewerkers

Tekst: Tjeerd Bischoff

Regie: Jeroen van den Berg

Regie-assistent en locatiemanager: Diederik Pasman

Decor, kostuums en tent: Ellen Klever

Zakelijke leiding: Judith Huizing

Bureau coördinatie: Arlien Schut

Productie: Vyne de Ruyter

Publiciteit: Sanne Kunnen

Lichtontwerp: Paul van Laak

Fotografie credits:

  • Paul Hoes (campagne fotografie)
  • Daphne van de Velde en David Lelieveld (tent)
  • Roeltje van de Sande Bakhuyzen (portret fotografie)
  • Reyer Boxem (scène fotografie)

Vormgeving: type-b

Artikelen