'Een heuse liefdesgeschiedenis tussen twee mensen in de knel' - Hein Janssen https://bit.ly/GROND

Een liefdesverhaal

GROND is een poëtische vertelling over liefde en verandering. Twee mensen die ervan dromen een nieuwe weg in te slaan, worstelen ermee om dit in de praktijk te brengen. Want veranderen betekent breken met wat je gewend was, breken met de ideeën waar je je altijd aan hebt vastgehouden en soms ook breken met de mensen die je hebben gesteund of waarvan je houdt.

Journaliste Renate Bartels vindt weinig voldoening meer in haar werk op de krant. En ook thuis is het kil, sinds haar enige zoon op kamers is gaan wonen. Boer Rein Abbink houdt zijn bedrijf draaiende, om het over een paar jaar door te geven aan zijn dochter. Maar de passie voor het boerenbestaan is bij hem al lang geleden verdwenen. Als Renate na een auto-ongeluk bij Rein aan de deur klopt, vinden de stedeling en de plattelander onverwachts veel herkenning bij elkaar. Beiden staan op een kantelpunt in hun leven en even lijkt het alsof de ander daar een beslissende rol in zal spelen.
Spel (op onderstaande foto v.l.n.r.): Trudi Klever, Dimme Treurniet en live muziek van Jaap van Keulen. Tekst: Tjeerd Bischoff. Regie: Jeroen van den Berg. Fotografie: Roeltje van de Sande Bakhuyzen.

GROND

Trudi Klever over haar rol als journaliste Renate Bartels : "Ik ben zelf een stadsmens, dus deze rol staat wat dat betreft dichter bij me. Maar dat maakt het niet per se makkelijker. Bij eerdere rollen sprak ik in een dialect (Drents, Fries en Gronings) , het milieu was heel helder en dan was de uitdaging, hoe doe ik dat zonder van mijn personage een karikatuur te maken. Zo’n dialect doet ook iets met je stem en dan moest ik wennen aan mijzelf, aan hoe ik klonk. Tegelijk hielp het om een rol vorm te geven."

Artikelen