Over revue

De afgelopen tijd hebben we met veel plezier gerepeteerd aan REVUE, een crisis-voorstelling met sketches en liedjes, waarin een veelheid aan personages letterlijk en figuurlijk onderuit gaat. We hadden ons voorgesteld dit project eind maart te presenteren, maar zoals het een echte crisis-voorstelling betaamt, liep het anders dan verwacht.

Vanzelfsprekend gooide Corona roet in het eten, waardoor we de voorstelling eerst moesten afgelasten. Maar we hadden met zoveel plezier gewerkt aan dit zeer diverse materiaal, geschreven door verschillende schrijvers, dat we er toch iets van naar buiten wilden brengen. Daarom hebben we besloten een aantal van de scenes en liedjes op video te zetten en in afleveringen van grofweg 20 minuten te delen met ons publiek. Als kleine oppepper in deze tijd die zo vreemd eenvormig voorbij glijdt.

Het filmen van de scènes heeft de afgelopen periode plaatsgevonden. We hadden vier camera’s en twee cameramensen, waaronder onze vaste video-editor Sergio Gridelli. We hebben acteurs die vaker voor de camera hebben gestaan. Voor Jeroen, de regisseur van de voorstelling, was het zijn absolute filmdebuut.

Hieronder vind u de eerste opname van in totaal een serie van 4 stuks: DOZEN. Wilt u de filmpjes eerder bekijken? schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief. Bij elke nieuwsbrief sturen wij een nieuwe opname mee.

Spel

  • Jaap van Keulen
  • José Kuijpers
  • Trudi Klever
  • John Buijsman
  • Rabbi Jallo

Team

Tekst: Peer Wittenbols, Yolanda Entius, Helmert Woudenberg,Tjeerd Bischoff en Jeroen van den Berg

Regie: Jeroen van den Berg

Locatiemanager en productie : Diederik Pasman

Regie-assistent: Lone Kerkhof

Decor en kostuums: Ellen Klever

Lichtontwerp: Paul van Laak en André Henk-Peter Goos

Geluid: Jaap Schledorn

Opname: Sergio Gridelli en Saskia Habermann

Vormgeving campagnebeeld: Eskimoos