Toneelgroep Jan Vos in 2021 – 2024

In de zomer van 2021 hebben we een nieuwe enscenering van MANSHOLT  gespeeld in onze nieuwe tent. Deze voorstelling vertelde het verhaal van de eerste commissaris van Landbouw van de EEG, Sicco Mansholt, die spijt krijgt van zijn eigen beleid van schaalvergroting. Op de valreep van zijn pensioen besluit hij nog één keer de barricades op te klimmen. Aangemoedigd door zijn stagiaire Petra Kelly ontpopt hij zich tot Profeet van de Nulgroei.

In het voorjaar van 2022 presenteren we het stuk FORTUYN, een voorstelling over de gemeenteraadsverkiezingen van 2002 in Rotterdam, toen het gloednieuwe Leefbaar Rotterdam als grootste partij uit de bus kwam. In FORTUYN volgen we een aantal Rotterdammers die het vertrouwen kwijt zijn in de zittende politiek en besluiten een nieuwe politieke partij op te richten. Met verstrekkende gevolgen. Meer info over het stuk kunt u hier vinden.

In de zomer van 2022 brengen we GROND, toneel op locatie over een journaliste en een boer, die op een kruispunt in hun leven staan en meer gemeen blijken te hebben dan ze dachten. Daarna staat de voorstelling WIND nog op onze planning, een komedie op locatie over de fictieve gemeente Bargerveld. Daar lopen de emoties hoog op wanneer de inwoners te horen krijgen dat er plannen zijn om bij het dorp een windmolenpark te bouwen.

In samenwerking met het Fotomuseum in Rotterdam brengen we het project LUTGENAU. Op basis van een gigantisch foto-archief van een verwoede fietser maken we een voorstelling over de verhouding tussen de mens en het landschap in een tijd ver voor Google Maps, toen je als reiziger nog met het grootste gemak kon verdwalen.

In 2023 spelen we AYAAN, een voorstelling over een vrouw die radicaal wilde veranderen en brak met haar geloof, haar afkomst en haar familie.

We sluiten deze periode in 2024 af met WAT DE POSTBODE ZAG, een ongepolijste musical over een postbezorger in Rotterdam-Zuid die in actie komt als er een grote groep oorspronkelijke bewoners moet wijken ten behoeve van de verbetering en renovatie van de buurt waarin ze wonen.

We kijken alvast uit naar de aankomende periode. U kunt er alvast een verdiepend artikel over lezen, geschreven door journalist Eric Nederkoorn en te vinden via deze link.