Een avond over windenergie

WINDMOLENS IN TWENTE? WE MOETEN IN GESPREK

Maandagavond 31 juli organiseert de Stichting Goed Geboerd in samenwerking met Toneelgroep Jan Vos een avond over windenergie. Een onderwerp van belang voor burgers, bestuurder en bedrijven. Kom en praat mee!

De avond vindt plaats op landgoed Twickel in de tent van Toneelgroep Jan Vos waar vanaf 27 juli tot en met 13 augustus de voorstelling WIND is te zien. Margriet Brandsma, journalist en voormalig correspondent van de NOS, leidt de avond.

Moeten er ten behoeve van het klimaat ook in Twente windmolens komen? Passen ze in het landschap? Kan er voldoende rekening gehouden worden met omwonenden? En hoe zit het met de verdeling van de lusten en de lasten?

Voor de pauze doen drie ervaringsdeskundigen hun verhaal:

Gerlach Velthoven, directeur van energiecoöperatie Betuwewind, vertelt wat zijn coöperatie succesvol maakt en hoe omwonenden meeprofiteren van de opbrengsten.

Rob Rietveld, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Omwonenden van Windmolens, gaat in op de nadelige gevolgen van windturbines voor omwonenden. En op de vraag welke voorwaarden men zou moeten stellen aan de plaatsing van windmolens.

Els Holsappel, werkzaam bij de NP RES (Nationaal Programma Regionale Energie Strategie), waar zij thematrekker lokaal eigendom en energiegemeenschappen is, vertelt wat duurzame energieprojecten al dan niet succesvol maakt.

Na de pauze zijn er drie sprekers uit de buurt die in een kort statement duidelijk maken waar zij staan:

Joris van Dijk, voorzitter van Burenenergie die twee windmolens willen plaatsen dichtbij Twickel

Edwin Braker, lid van Stichting Tegenwind Collectief Twente

Stijn Hesselink uit Tubbergen, zit in de gemeenteraad voor Keerpunt en is burgerlid van de Provinciale Staten voor Ja21

Daarna is het woord aan de zaal. Kom en praat mee! 

Toegang gratis, maar graag opgeven bij: GoedGeboerd@hotmail.com

Adres:
Familie Truitman
Lage Eschweg 3 in Ambt Delden

Aanvang: 20.00 uur