Toekomstplannen 2025-2028

Nieuw project: Martens Electra

Nieuwe voorstelling vanaf 2026Het verhaal begint in 1950 en toont hoe een dorpswinkel in elektrische artikelen, decennialang het brandpunt is van de opkomende welvaart. Radio en televisie verruimen de blik op de wereld. Computers, mobiele telefoons en internet zorgen voor een directe verbinding met alles en iedereen. Via de apparatuur van Martens Electra worden de klanten bewoners van the Global Village. Maar we zien ook hoe de producten die bedoeld waren om verbinding tot stand te brengen sluipenderwijs leiden tot isolatie van mensen in hun eigen bubbel. En hoe de winkel niet bestand blijkt tegen de opkomst van de online-verkoop

Op de achtergrond en soms op de voorgrond spelen zich de grote gebeurtenissen van de afgelopen 70 jaar af, de watersnoodramp, de kroning van Beatrix, de val van Berlijnse Muur en die val van de Twin Towers. Ieder seizoen brengen we twee episodes van elk een uur, die samen op een avond worden gespeeld. Persoonlijke en meeslepende verhalen tegen een veranderende maatschappelijke achtergrond.

Samen geven ze, dat is het plan, een weerslag van hoe ‘wij’, de bewoners van Nederland, ons de afgelopen 75 jaar hebben ontwikkeld.

We hebben er veel zin in en gaan de tekst ontwikkelen met een team van schrijvers, bestaande uit in elk geval Tjeerd Bischoff en Lot Vekemans. Lot is een geweldige toneelschrijver wier werk ook in het buitenland veel wordt gespeeld.