Koning van het Grasland: artikelen en recensies

Artikel Boerderij.nl: ‘Vogelbeschermers wijzen te makkelijk naar de boer als boeman’

Auteur Tjeerd Bischoff van het toneelstuk Koning van het Grasland maakt zich zorgen over de achteruitgang van de weidevogels. Daar is de hele samenleving voor verantwoordelijk, niet alleen de boer, zegt hij. Bischoff hoopt dat zijn stuk de aanzet is tot een open gesprek tussen de opponenten.

In een ijltempo verdwijnen de weidevogels uit Nederland. Tjeerd Bischoff (55) maakt zich daar zorgen over. De stilte in het voorjaar doet hem pijn. Het waterpeil zakt, het bodemleven verschraalt. Er is geen plek meer voor een vogel als de grutto. Maar hij wijst niet met een beschuldigende vinger naar boeren. Dat is hem te makkelijk. Boeren zijn overgeleverd aan de vrije markt, ze staan met hun rug tegen de muur, voor hen is schaalvergroting het enige alternatief om als ondernemer te overleven.

Lees het artikel hier.

Omrop Fryslân: Trudi Klever en Marcel Faber op tv

Trudi Klever en Marcel Faber waren te gast in de studio van Omrop Fryslân en vertelden over onze voorstelling Koning van het Grasland!

Bekijk het interview hieronder.

4-sterren recensie in Theaterkrant voor Koning van het Grasland

Een mooie 4-sterren recensie voor onze voorstelling Koning van het Grasland!  In Donderen recenseerde Kester Freriks onze voorstelling Koning van het Grasland.

Kester Freriks is schrijver van tal van romans, natuurboeken en essays. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1981 is hij verbonden aan de kunst- en boekenredactie van NRC Handelsblad. In 1982 werd hij bekroond met de Van der Hoogt-prijs voor zijn roman Hölderlins toren. Hij publiceerde diverse boeken en beschouwingen over toneel, waaronder Naar het theater (2011). Ook schreef hij samen met regisseur Gerardjan Rijnders het polemische brievenboek over theater, Tranen op bevel (1992). Voor Theaterkrant.nl schrijft hij over toneel. 

Lees de volledige recensie hier.

Zeker dankzij Joop Wittermans in de rol van de AID-ambtenaar en in een dubbelrol als huisvriend krijgt de voorstelling onverwacht humor. Koning van het Grasland zwaar psychologisch aangezet. Naar mijn smaak te zwaar.

Omrop Fryslân: Portret van de familie Bos in Bolsward

Landelijk gelegen in Friesland vlakbij het pittoreske Hanzestadje Bolsward, het middelpunt van de Friese Elfsteden spelen wij onze voorstelling Koning van het Grasland op 12 en 13 juli 2017 bij de familie Bos op het terrein. In 2009 hebben zij de stap gezet van melkveebedrijf naar boerderij met camping.

Omroep Fryslan maakte een portret van de familie Bos in Bolsward.

Trouw: De dilemma’s van het boerenbestaan in ‘Koning van het Grasland’

In Trouw verscheen op 13 juni 2017 een mooi artikel over de voorstelling Koning van het Grasland.

Meer interessante artikelen

Dagblad van het Noorden

Trouw

Leeuwarder Courant