‘Ik wacht’ mee op tournee

Stond GAS eerder in een zelfgemaakt theater in het aardbevingsgebied, vanaf volgende week staat de voorstelling op de ‘echte’ bühnes door de rest van het land.

Deze keer reist een mini-expositie van de serie ‘Ik wacht’  van het Dagblad van het Noorden mee. Van februari tot en met mei verscheen in deze krant elke dag een interview met een inwoner van het aardbevingsgebied die te maken heeft met bevingsschade. De in totaal 101 verzamelde verhalen zijn in augustus gebundeld in het boek Ik Wacht.

Nu gaan tien van de verhalen van gedupeerden mee op tournee. In de hal of de foyer van de theaters staan straks grote blauwe borden met daarop een verkorte versie van de interviews. Naast Ik Wacht reist ook een kleine tentoonstelling van de Verhalen van Groningen mee over de geschiedenis van de gaswinning.

Lees meer informatie in het artikel van het Dagblad van het Noorden.