Wiebes doet belangrijke uitspraak tijdens talkshow

“De Groningse gaswinning is veel te lang doorgegaan, we hadden al tien jaar geleden moeten ingrijpen.” Dat zei minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat vanmiddag tijdens onze talkshow in Amsterdam, die werd gehouden voorafgaand aan GAS in de Amsterdamse Stadsschouwburg. Ook maakte de minister duidelijk dat de Staat mogelijk nog veel meer dan 90 miljoen euro zal moeten betalen aan Shell en Exxon, als compensatie voor het stopzetten van de gasproductie.

Vooruitlopend op de parlementaire enquête organiseren wij in veertien theaters een talkshow over de gaswinning in Groningen. Aan de hand van getuigenissen van politici, geologen, gedupeerden en andere betrokkenen wordt er onderzocht wat er het mis ging in het Groningse aardbevingsdossier. Bij de eerste talkshow was minister Wiebes onze hoofdgast. 

Lees het volledige artikel op nos.nl.